På sine hjemmsider skriver Elverum kommune at det er nå klart at de skal delta i vårens aktivitetskonkurranse i perioden 19. april–17. juni. Det betyr at du som bor eller jobber i Elverum kan delta gratis.

Olje, luft i dekkene og kanskje nye bremseklosser? Nå er det snart på tide å dra frem sykkelen fra garasjen, børste vekk støvet og klargjøre utstyret! All trening teller med i regnskapet i konkurransen, men dersom du bytter ut bilen med sykkelen eller beina til og fra jobb i april til juni, vil du høste ekstra poeng, skriver Elverum kommune på sin hjemmeside.

Treningsglede og fine premier

Elverum kommune er en av kommunene som satser på årets Sykle til jobben-aksjon, og sponser deltakelse for alle som bor eller jobber i Elverum. Det er Norges bedriftsidrettsforbund som arrangerer aksjonen. Dette har vært en årlig tradisjon helt siden 1973. Så langt har i underkant av 5.000 deltakere meldt seg på. I fjor var det 35.000 deltakere, opplyser Elverum kommune via sin hjemmeside.

Sykle til jobben-aksjonen handler først og fremst om fellesskapet, gleden og moroa man har sammen. Men du kan også få lønn få strevet. Det trekkes flere premier hver uke, blant annet utenlandsturer, hotellopphold og sykkelutstyr, dette som en liten gulerot.

Hvordan kan du delta?

Du kan delta individuelt eller i lag på to til fem personer. Her får du fremgangsmåten for påmelding gjennom bedrift:

  • Skriv inn din mailadresse (bruk gjerne jobbmailadressen din).
  • Finn din bedrift. OBS! Ikke opprett "Ny bedrift" med mindre du er helt sikker på at du ikke finner bedriften din.
  • Fyll inn informasjon om deg selv.
  • Når du da har fått din egen profil – og logget inn, kan du gå inn å registrere deg på et lag, eventuelt opprette et nytt. Du har også muligheten til å bytte lag eller bedrift via denne linken.

Slik melder du deg på individuelt:

  • Skriv inn din mailadresse.
  • Finn "Elverum kommune".
  • Fyll inn informasjon om deg selv.

Ifølge Elverum kommune er det viktig at du loggfører aktiviteten din. All aktivitet teller med i kampanjen; gå- eller joggeturer, styrkeøkter, innebandy, svømming og yoga blant annet. Du kan se den komplette listen her

Du kan bruke appene Endomondo eller Strava til å loggføre din trening. Eventuelt kan du gjøre loggføring manuelt under "Min konto". Der kan du også følge med på din egen utvikling, antall økter og kilometer. Du kan også sammenlikne deg med dine kollegaer, venner, naboer eller andre deltakere, opplyser Elverum kommune.

Les mer om aksjonen her.