Hotel Central vil nå bli en del av Scandic Hotels, Nordens største hotellkjede, under navnet Scandic Central Elverum.

- Vi gleder oss stort til å gjenåpne Hotel Central som et Scandic-hotell. Hotellet skal driftes sammen med konferansehotellet Scandic Elgstua, med felles administrasjon og ledelse som vil gi oss klare stordriftsfordeler, sier John Tømte, eier av driftselskapet Elgstua AS, som skal drifte Scandic Central Elverum og legger til:

- Med totalt 201 gjesterom fordelt på to flotte Scandic-hotell, har vi stor tro på at vi vil tilføre Elverum mer trafikk og større arrangementer, sier Tømte.

Omfattende oppussing

Det er Elgstua Bygg AS som har kjøpt hotellet. Bak selskapet står Tømte Holding og Terningen Arena som eies av Utstillingsplassen Eiendom og Elverum kommune. De har igangsatt en omfattende oppussing av hotellet, for å løfte det til Scandic-standard.

- Vi skal skape et flott sentrumshotell og legger derfor ned store ressurser. I første omgang skal alt det branntekniske oppgraderes, og alle røroverføringer og fyringsanlegg renoveres. Dører og låser skiftes ut, badene renoveres og gangene får nye tepper. Det blir også nye tekstiler, gardiner og senger på nesten alle rom. I tillegg får resepsjonsområdet og inngangspartiet et kraftig ansiktsløft. Den gamle «Hylla» vil få sin renessanse, med lekkert og innbydende interiør i lobbyen. Det bygges også et stort og moderne treningsrom, sier Tømte.

I tillegg har de nye eierne og driftsselskapet valgt å prioritere personalets fasiliteter. Garderober, hvilerom og kontorer vil bli høyt prioritert under oppussingen, slik at det legges til rette for et godt arbeidsmiljø. Konferansefasilitetene vil vurderes underveis og restaurantavdelingen får en enkel oppgradering.

Et bedre tilbud

Også ledelsen i Scandic Hotels er fornøyde med overtakelsen.

- Jeg er veldig imponert over hvordan Scandic Elgstua har etablert seg i markedet. Hotellet er et etterlengtet friskt pust i hotellmarkedet i Elverum og omegn. Derfor gleder vi oss over at vi ytterligere styrker oss i Elverum, nå med et hotell midt i sentrum. Det blir spennende å se Scandic Central Elverum i ny drakt etter oppussingen, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.