Og denne jubileumsforestillingen blir litt utenom det vanlige. For det blir bare én forestilling til av Ungkar, før den legges bort for en stund.

«Ungkar» hadde premiere 6. mai 2013. Siden den gang har den nå blitt fremført 99 ganger. Forestilling nummer hundre settes opp på Hamar Kulturhus, Teater Innlandet Scene søndag 1. oktober klokka 19.30.

Det å ha fremført stykket så mange ganger, gjør sitt til at replikkene sitter, skal vi tro forfatter av stykket og skuespiller, Knut Erik Engemoen.

- Ja, det begynner å sitte nå altså. Men det som er litt interessant med denne forestillinga, noe som også er inspirerende for meg som skuespiller også. Det er at vi ikke har blitt lei av forestillinga, og at vi til stadig finner nytt å leke med i den. Erfaringer fra tidligere produksjoner er at man kan bli kje og lei forestillinga etter 50 oppsetninger. Men det har jeg og Frode Berntzen klart å holde liv i selve Ungkar, sier Knut Erik Engemoen.

Forestilling nummer hundre

«Ungkar» er en forestilling satt sammen av Alf Prøysens tekster og viser. Det er Knut Erik Engemoen og Frode Berntzen som utgjør forestillinga. Og i utgangspunktet skulle «Ungkar» settes opp én uke, men en uke ble til flere år.

- I utgangspunktet ble forestillinga satt opp sammen med Teater Innlandet i 2013. Den skulle gå i ei uke i Elverumregionen, men det ble mer enn bare ei uke. Nå spiller vi forestilling nummer hundre. Det er ganske moro, sier Engemoen.

1. okotber er datoen Engemoen nå gleder seg til, og selv om han har spilt stykket mange ganger må han nok øve litt.

- Vi må nok ha ei lita prøve før vi tar på forestilling nummer etthundre. Det blir nok noen prøvedager, men det skal ikke så mange dager til før alt sitter på plass igjen, sier Engemoen.

Siden 2013 har han turnert land og strand rundt med forestillingen, alt fra sør til nord og nå altså på Hamar.

- Forestilling nummer hundre er et resultat at det har blitt en ganske så stor interesse rundt oppsetningen. Vi har reist rundt både i Innlandet, men også i Bremanger i vest og i Andenes i nord. Så nå er det rett og slett klart for forestilling nummer hundre på Teater Innlandet. Det hadde jeg ikke trodd i det hele tatt, avslutter Knut Erik Engemoen.