Selv om Elverum nå har vært klare for opprykk i flere serierunder, gjenstår fortsatt 2 kamper og på lørdag er det Nardo som skal beseires. Nardo spiller "for livet" og trenger poeng for å beholde plassen i neste års nye 2.divisjon. Nardo ligger på 5.plass med 38 poeng, 3 poeng foran Brattvåg som ligger på 7.plass som betyr nedrykk. Med seier mot Elverum er plassen mer eller mindre sikret, så det er ingen tvil om at lørdagens motstander har ALT å spille for. 

Keeper Fredrik Tervaniemi ser fram til sesongens siste busstur:

- Vi reiser til Trondheim allerede på fredag, ettersom kampen starter klokka 13.00 på lørdag på Nissekollen kunstgress. Selv om jeg begynner å bli gammel, så husker jeg resultat godt og husker at vi vant 2-0 hjemme i vår. Det var en kamp vi var mye bedre enn Nardo i, de hadde vært gode før det, men etterpå har de tapt litt for mange kamper og ligger nå og kjemper for å beholde plassen. Så for Nardo er dette en kjempeviktig kamp, og ikke like viktig for oss, men vi går for seier uansett, sier Tervaniemi. 

fortsatt mye å spille for

Litt forskjellig inngang til kampen for de 2 lagene, men Elverum har mye å spille for uansett:

- Vi har fortsatt mye å spille for, de fleste spillerne spiller for ny kontrakt.  Hvis man vil være med neste år, så må man prestere når man får muligheten til å vise seg fram. Men vi har jo ikke "kniven på strupen", det tror jeg gjør at vi slipper oss mer løs og kan spille på hele vårt register. Nardo har noen spillere som har vært i Rosenborg-systemet, blant annet Berbatovci som faktisk har scoret for RBK i en Europaliga-kamp. Ellers er det mange unge og lokale spillere, og det er et lag som jeg synes vi bør slå, forteller Tervaniemi.  

Er det noen skader eller karantener for Elverum på lørdag?

- Jeg tror Håkon Rønes må sone karantene for gule kort, ellers er resten friske og raske. Hvilke som faktisk spiller, er helt opp til trener Tore Fossum, så det har jeg ingen oversikt over. Jeg kjenner at det skal bli godt at dette er siste bortekampen, jeg må innrømme det. Spesielt nå da vi allerede har rykket opp, så det skal bli godt å komme hjem på lørdagskvelden, og vite at det er noen måneder til neste bortekamp, smiler Tervaniemi.

pokal-kampen

Etter lørdagens bortekamp, gjenstår kun hjemmekampen mot Tynset, så er sesongen over:

- Vi ser absolutt fram til Tynset-kampen, som vi kaller "Pokal-kampen", ettersom Norges Fotballforbund skal dele ut pokalen for seriemesterskapet da. Det blir en liten seremoni rundt det, og det blir en "offisiell" markering av opprykket. Akkurat den kampen synes jeg folk bør få med seg, det blir en bra ramme rundt kampen og vi skal avslutte med stil. Men først er det 3 poeng borte mot Nardo som gjelder, vi skal hjelpe de lokale lagene som Brumunddal til å beholde plassen, så da må vi vinne, smiler Fredrik Tervaniemi.

Kampstart er altså lørdag 15.oktober klokka 1300. Vi kommer med kampreferat på lørdag kveld.