Kulturglade elverumsinger har mye å glede seg til i tiden fremover. Her er noe av det som skjer i høst:

Musikk

Den 15. september inviterer Elverumsbandet Sears Crossing til konsert i Kulturhuset. Bandet ble startet i 2010, og etter fem år og to plater har bandet vært booket til flere store festivaler dette året. 

Bare noen dager etter dette kommer Lars Bremnes Band til Elverum. Lars synger om det som er både vanskelig og komisk i livet, og spiller her den 19. september. 

Den 20. oktober kan du høre «The Wall – A Tribute To Pink Floyd» i Kulturhuset. Dette er musikere som har valgt å fordype seg i musikken til artisten, og som har holdt en rekke konserter i hele Norge siden oppstarten i 2010. 

Bernhoft & The Fashion Bruises blir å høre den 26. oktober. Bernhoft startet sin solokarriere i 2008 med albumet "Ceramik City Chronicles", og har siden den gang turnert landet rundt og bygget seg opp et imponerende liverykte.

Dagen etter Bernhoft blir det konsert for barn i Kulturhuset med «Meg og kammeraten min». Det er Martin Hagfors som er "meg" og Erik Johannesen som er "kammeraten".

Show

Den 13. november er Ole Paus og Jonas Fjeld tilbake som To rustne herrer, og feirer sitt 20-årsjubileum med showet Hvis helsa holder - The Show.    

Teater

11. september spilles «Rekyl - Når krigen sår tilbake» av Teater Innlandet. 

Det blir familieforestilling med «Heia Flåklypa!» den 9. oktober. Solan, Ludvig og Reodor Felgen er klare til å underholde både nye og gamle Flåklypafans i Kulturhuset.

Nok en familieforestilling 18. og 19. oktober. «Jeg er Robin Hood» byr på sang, musikk og heftige krumspring.

Onsdag 23. november fremføres teaterversjonen av Knausgårds «Min kamp». Skuespillere er blant annet Agnes Kittelsen, Christian Rubeck og Ingjerd Egeberg.

26. november blir det TraktorJul med Gråtass og Gjengen, og det er duket for spenning, forviklinger, humor, varme og den gode julestemningen.

Enda en juleforestilling blir det søndag 4. desember når familieforestillingen «Jul i Blåfjell» kommer til Elverum.

Film

Det er mange som gleder seg til premieren av «Kongens nei» den 23. september. Filmen handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.

Litteratur

Den 30. august får Veslestua forfatterbesøk av Karin Kinge Lindboe, som har gitt ut en rekke bøker for barn og unge. 

Den 1. september er den nasjonale bibliotekdagen. Elverum bibliotek feirer med blant annet besøk av ordfører Erik Hanstad. 

Festivaler

11. og 12. november arrangerer Visit Elverum Regionen «Smaksfestivalen Elverum», hvor det blir fokus på øl, vin, brennevin og lokalmat.

17. til 20. november arrangeres filmfestivalen «Movies on War» i Elverum Kulturhus. Det blir femte gang festivalen går av stabelen, og arrangørene lover et program bestående av bare gode filmer, filmer som både peker bakover og framover, perler fra filmarven vår, så vel som Norgespremierer.

Kunst

3. september kan du møte Anne Beate Hovind ansikt til ansikt i Storstua under arrangementet Eventyrlige Elverumsinger, Future Library & Bybonden. Hun har en lang fartstid som prosjektleder innen kunst, kultur og samfunn, og Framtidsbiblioteket er bare noe av det hun jobber med.

Listen oppdateres.