I en stund nå har de øvd til premieren som er satt til 29. oktober. Revyen har fått det klingende navnet «Tre dager i oktober» og er inspirert av filmen «Kongens Nei».

iElverum møter revygjengen foran en øvning på Hernes skole. Det snakkes veldig om revyen blant folk, og nå letter revygjengen litt på sløret.

- Vi får høre litt fra «Hønndalsingen», «Arvid Slevsæter» og en noe upositiv type. Ellers kan vi nevne at sjølveste Kongen skal være med, eller iallfall bli portrettert, sier Bjørn Erik Evensen, en av skuespillerne og initiativtakerne bak Hernesrevyen.

åtte i laget

Evensen kan fortelle at de er åtte som er med som skuespillere, i tillegg til et orkester, lyd og lys og scenearbeidere. Nå gleder de seg alle sammen til premieren 29. oktober.

- Nå går vi rundt og nærmest dirrer, og gleder oss til å gi hernesinger og andre elverumsinger latterkrampe, sier Theis Grøtting.

I revygjengen er de altså åtte skuespillere og dette er Bjørn Erik Evensen, Harald Juliussen, Kristin Myreng Elveruhøy, Kjersti Risbakken, Theis Grøtting, Guri Gøbel, Mette Nygård og Anne Berit Balberg Nunez.

Bjørn Erik mener at elverumsingene og fortrinnsvis hernesinger, er Norges gladeste publikum med god stemning og ikke minst den beste latteren.

- Man skal lete lenge etter et såpass godt publikum som vi har. Og vi synes det bare er kjempemoro å få spille for et slikt publikum, sier Bjørn Erik Evensen.

Kongens nei

Med utgangspunkt i handlingen i «Kongens Nei» så er gjengen enige i at Hernesrevyen setter ting litt mer på spissen.

- Noen av oss har sett «Kongens Nei» og jeg synes vi har en versjon som oppsummerer den ganske bra. Men, vi er mer presise, sier Kjersti Risbakken.

Hun får støtte fra resten i gjengen.

- Også er vi litt innom skoleskistafetten og politikk. Vi har vel sagt at vi ikke skal legga oss noe borti politikken, men litt innom må vi, sier Harald Juliussen.

- Vi må jo ikke glemme at det skal handle om noe som skjer litt fremover i tid også, men her er vi litt sparsomme med informasjon, sier Theis Grøtting.

Det de kan si noe om er at det er ventet storfint besøk til Hernesrevyen 2016.

- For å ikke avsløre formye kan vi si at flere generasjoner fra kongefamilien kommer, også kommer sjølveste Kongen, sier Bjørn Erik Evensen.

Ingen rød tråd

Etter en stund så har revygjengen kommet frem til at de egentlig ikke har noen rød tråd gjennom forestillingen.

- Nei, vi har vel egentlig ikke det. Det er nå 26 sketsjer og for å få det til å passe inn i to timer, så må vi nok kutte noen til. Sjøl om vi ikke har noen rød tråd gjennom revyen, kan vi allikevel love mange gode poeng og noen stikk, sier Bjørn Erik Evensen hemmelighetsfull.

Nå gleder de seg alle til premieren på sjølveste Norvang.

- Vi må jo bruke Norvang. Kanskje til ergelse overfor noen av de faste bingospillerne, men jeg tror vi er tilgitt når de ser hva vi kommer med, sier Bjørn Erik Evensen.

Ifølge revygjengen behøver man ikke være lokal for å forstå poengene i sketsjene. Men skuespillerne vil skru ned forventningene.

- Det er nok noen av de som tidligere har vært og sett Hernesrevyen som vil komme igjen i år og ha skyhøye forventninger til årets revy. Vi skal gjøre så godt vi kan, men om vi får en «all time high» kommer an på publikum, som jo er Norges beste, ler de.

Billettslipp

Forhåndssalget av billetter starter lørdag 24. september klokka 10.00.

- Da er det bare å ta med seg kjerringa, unger, naboen, svigermor og tanter og onkler å komme seg til Synsam. Det er der du får kjøpt billetter, og ja vi forventer fulle hus. Så det kan være lurt å skaffe seg billett på forhånd, sier Harald Juliussen.

- Du kan si det slik da, vi gleder oss og vi vet at publikum gleder seg. Så dette blir bra, sier Bjørn Erik Evensen mens de andre nikker.