• BESØKSGÅRD: Snippen Gård ligger i Elverum kommune, ca 16 km fra Elverum sentrum i retning Trysil.

Eierne Ole Magnus Triumf og Maria Louise Keskitalo kommer fra Kautokeino, men overtok Snippen gård for 3 år siden, sammen med de to barna.

Men familien er langt i fra alene på gården, de har mye forskjellige dyr - både i drift og på besøksgården.

- Vi har rundt 150 storfe, et ti-talls sauer, et ti-talls geiter, et ti-talls griser, to esler, hester, påfugl, gjesser, haner og høner. Og vi har også en hund og katter, så her er det liv, smiler Triumf.

Arealmessig er på gården på ca 500 mål, men de leier i tillegg jord og holder på med grasproduksjon. 

Basert på erfaringene fra de to første årene familien har drevet gården, er åpningstiden denne sommeren fra 26. juni fram til 31. juli.

- Besøket går ned de to siste ukene før skolen starter igjen, så derfor har vi valgt å ha åpent «bare» ut juli. Vi har også to barn som gjerne vil på ferie, og de er jo små bare en gang - så da blir det litt ferie på de også, forteller Triumf. 

Snippen gård tar gjerne i mot grupper, og tilrettelegger aktiviteter. 

- Her kan de besøkende i tillegg til å hilse på dyrene på gården, også prøve fiskelykken i fiskedammen vår hvor du kan få brunørret. I tillegg har vi en Gråtass på gården, som er veldig populær for de minste. Vi har grillplasser, inngjerdet lekeplass med trampoliner, og godt med sitteplasser i solen. Du kan ta med egen niste og drikke eller kjøpe kald drikke, nydelige Snippen-vafler, pølse, is eller kaffe/te, forteller Triumf.