Ole Magnus Triumf og hans kone, Maria Keskitalo, kjøpte Snippen Gård for snart to år siden. Og de har ikke ligget på latsiden de to årene de har eid gården. I løpet av våren har de fått malt fjøset, satt opp nytt sanitæranlegg og skaffet til veie flere dyr.

Mandag klokka 11.00 var det åpning for sesongen. Og allerede første åpningsdag var det fult av besøkende.

- Vi har hatt rundt 40 personer innom i dag, noe vi er veldig godt fornøyde med, sier Ole Magnus Triumf.

Godt fjorår

I fjor var det første året som ekteparet drev gården, og tilbakemeldingene fra de besøkende og antallet besøk er godt ifølge Triumf.

- Fjoråret var veldig bra. Tatt været i betraktning så er vi meget fornøyd med fjoråret. Det var ikke all verden til sommervær i fjor, så vi må se oss fornøyde. Og mandag hadde vi som nevnt opp mot 40 personer innom her, noe som ligger rundt det vi hadde satt som mål på forhånd, sier Ole Magnus Triumf.

Han håper nå på et minst like godt år som i fjor, og ser for seg at de må ha rundt 2.500 besøkende gjennom sommeren for å holde hjulene i gang.

- For at vi skal tjene penger og holde gården i gang, må vi nok ha rundt 2.500 besøkende her. Noe jeg tror at vi kommer til å få også, sier en optimistisk Ole Magnus Triumf.

Mange dyr

For to år siden tok ekteparet med seg barna sine og flyttet fra Kautokeino til Elverum. De så seg om etter gårder både i Hedmark og Oppland, men falt for Snippen Gård. Siden de overtok gården etter Klaus Ganser i 2014, har de opparbeidet seg en del dyr på gården.

- Vi har alt fra kaniner og katter som de minste dyrene. Ellers har vi ender, høner, andre fugler og noen gjess. Av større dyr har vi sauer og lam, geiter og geitekillinger, to esler, to hester, to minigrier og bort i mot 130 kyr, sier Ole Magnus Triumf.

Han kan også nevne at de har fått reinsdyr på gården. Noe som er litt eksotisk for Sør-Østerdøler.

- Vi har fått reinsdyr ja. De går sammen med kyrne, sier Ole Magnus Triumf og legger til:

- Det er mange som roper :"Se et reinsdyr", og det synes vi er moro, sier Triumf.

Åpent hele sommeren

Snippen Gård har åpent klokka 11.00 til 16.00 hver dag gjennom hele sommeren, men noen dato for sesongavslutning har ikke ekteparet bestemt seg for ennå.

- Nei, vi har nå åpent fra 11.00 til 16.00 hver dag hele sommeren, både lørdag og søndag som mandag. Men, når vi stenger gården for sesogen har vi ikke bestemt oss for ennå. Men det blir vel helgeåpent også, før vi stenger for vinteren, sier Ole Magnus Triumf.

Nytt på gården i år er et helt nytt bygg. Gjennom våren og forsommeren har de bygget et nytt sanitæranlegg og vaffelbod.

- Dette bygget var ferdig i forrige uke, så det ble heldigvis ferdig til åpningen, avslutter Ole Magnus Triumf, som må vise besøkende rundt på gården.

Se bildekarusell av dyrene og aktivtetene på gården øverst i saken.