• ØVER: Jentene i Søbakken skolekor har øvd til konserten i tre-fire uker. Her er de i sving dagen før konserten.

– Det er veldig artig at noen spør et skolekor om de vil være med på en sånn oppsetning. Dette blir en kjempeopplevelse for oss, sier Søbakken skolekors dirigent, Sussan Nysveen.

Torsdag kveld skal ti av de eldste barna i skolekoret stå på scena i Elverum Kulturhus, og synge Pink Floyds kjente «Another Brick in The Wall».

– Blir spennende

Søbakken skolekor består av over 100 unger, og derfor er det bare et fåtall som får være med på konserten. Det er musikerne bak «The Wall – a Tribute to Pink Floyd» som er ute på turné, og de skal innom Elverum, Tynset og Skodje før de avslutter i Olavshallen i Trondheim.

– Vi skal ha koreografi, stå først på scena og alle ungene har hver sin mikrofon, så dette blir spennende, smiler Nysveen.

Hun forteller at de har øvd til konserten i tre-fire uker.

Pink Floyd for første gang

Dette er første gang Søbakken skolekor synger Pink Floyd, og dirigenten synes det er kjempeartig at ungene kan få prøve seg på ulike sjangere.

– Vi synger mye gospel og viser i koret, men at de nå kan prøve seg på rock blir spennende, sier hun.

 «The Wall – a Tribute to Pink Floyd« så dagens lys i 2010, men da hadde de en litt annen besetning enn i dag.

På Elverum Kulturhus i torsdag er bandets besetning Petter Selliseth på gitar og vokal, Bjørn Asbøll på gitar, Per Kristian Johansen på keyboard, Ketil Uthaug på trommer, Erik Svendsgaard/Idar Eidsaune på bass og Vegard Hasfjord Hauknes på sax. The Pinkettes er Anita Bogen, Nina Brovoll og Christin Hoff.