Etter vel 30 minutter satte Jømna/Heradsbygd inn første mål i kampen. Til da hadde laget fra søndre Elverum presset godt, mens Sørskogbygda slet med å henge med på spillet.

Etter første omgang gikk lagene av banen med 0-1 på måltavla. Og mer skjedde ikke i den omgangen. Men i andre omgang ble det dramatisk. En J/H-spiller ble skadet, en fikk rødt kort og en felte Tom Olav Floden inne i 16-meteren. Noe Floden synes var helt greit, for da fikk han straffespark.

Den satte han iskaldt inn i mål, nede til høyre for keeperen hos Jømna Heradsbygd. Det stod 1-1 og Sørskogbygda våknet til live igjen.

mål i siste sekund

Etter utligningen presset Sørskogbygda godt, og hadde flere farlige målsjanser. Men Jømna/Heradsbygd ville det annerledes. De presset med 10 mot 11 mann, og fikk nesten betalt. Sørskogbygda ble et nummer for store, og Sørskogbygdas kaptein, Thomas Motrøen Furulund, satte inn 2-1 og kampen var ferdig.

- Jeg synes at vi vinner fult fortjent. Vi styrer store deler av spillet og det ble enda klarere da vi ble en mann mer enn Jømna/Heradsbygd. I oppgjøret mot dem på våren, så var det vi som var 10 mann. Vi merker at vi snur det hele da vi blir en mann mer en Jømna/Heradsbygd, sier Thomas Motrøen Furulund.

Motrøen Furulund er ydmyk og innrømmer at Jømna/Heradsbygd nok er bedre enn Sørskogbygda, men at de hadde dagen mandag kveld.

- De har nok vært bedre enn oss så langt i sesongen. Men vi er på veg oppover, for vi har funnet fem av de siste seks kampene vi har spilt. Så vi er i ferd med å gjøre det ganske godt, smiler kapteinen.

Hjertestarter

Etter kampen mot Nordbygda i Løten, hvor Morten Granhaug mistet bevisstheten og gikk i bakken ble det startet en innsamlingsaksjon for å kjøpe en hjertestarter til Nordbygda. Det har Sørskogbygda IL og Aktiv Eiendomsmegling Elverum klart å samle inn penger til, så nå har Løten-laget hjertestarter.

Jan-Inge Andrå, kontaktperson og delvis oppmann i Sørskogbygda Fotball, kan fortelle at de nå har fått penger til å kjøpe sin egen hjertestarter.

- Vi har fått midler og de ble klare i helga, så nå blir det hjertestarter. Det vil trygge både oss spillerne og publikummet vårt, om det er på kamp eller på trening, sier Jan-Inge Andrå.

Neste kamp for Jømna/Heradsbygd blir på Heradsbygd Idrettsbane mot Koppang fredag 26. august. For Sørskogbygda Fotball sin del, skal de møte Koppang på bortebane i sin neste kamp, den spilles søndag 4. september.