– Idrettens dag er for hele familien, selv om aktivitetene fortrinnsvis er for ungene. Likevel er det ikke helt umulig at foreldrene blir involvert også. Det være seg frivillig eller ufrivillig, humrer Roy Tronslien, som er leder i Sørskogbygda Idrettslag. 

Idrettens dag for andre gang

Det er lagt opp til ulike aktiviteter for store og små på Sørskogbygda skole på formiddagen førstkommende lørdag. Dette blir det andre året Idrettens dag feires i bygda.

– Vi arrangerte en slik dag for første gang i forbindelse med åpningen av kunstgressbanen her i fjor. Selv om vi ikke kan feire noen ny kunstgressbane i år så lover vi full aktivitet på den vi allerede har, sier Tronslien.

Tidligere har Sørskogbygda arrangert Fotballens dag, men nå er det lagt opp til aktiviteter forbundet med alle undergruppene til idrettslaget.

– Det blir fotball, håndball og skiskyting. Ikke akkurat på vanlige ski, men det blir aktiviteter i forbindelse med skiskytinga, forteller lederen av idrettslaget.  

Håper på bra oppmøte

Selv om arrangementet er samtidig som for eksempel Trysilrypa, håper Tronslien at mødrene som ikke deltar der tar turen til Sørskogbygda skole i helgen.

– Vi hadde bra oppmøte i fjor, og håper det kommer en del folk i år også, sier han.

Selv om det er Idrettens dag, så er alle som ønsker velkommen til å delta. 

– Vi har bestilt godt vær, så det blir spennende å se om det slår til. Godt humør og mye folk, da skal vi være fornøyde, konstaterer Tronslien.