Sørskogbygdingene, Inge Øvergård og May Linn Bjørklund, startet tanken med å lage et tilbud til bygdefolket rundt juletider i fjor. Nå er vel ni måneder gått, og som man går gravid, så har også «barnet» blitt ferdig og klar til åpning fredag klokka 12.00.

- Det har vært litt av en jobb vi har hatt, men nå er vi snart ferdige. Det gjenstår noen småarbeider før vi kan åpne dørene klokka 12.00 på fredag, sier Inge Øvergård.

Nå bare noen timer før åpning, ser Øvergård lyset i enden av tunellen.

- Vi har stått på veldig hardt, både tidlig og seint. Nå håper jeg og May Linn på at interessen er like stor som den er på Facebook, ler Inge Øvergård.

Han håper nå at det er like stor interesse for å trene på treninssenteret i Sørskogbygda, som det vises interesse på Facebook.

- For oss er det moro at det er stor interesse på Facebook, men for oss så er det viktigste hvor mange som kommer inn døra her, smiler Øvergård mens han ser ut i et stort rom med treningsutstyr for hele kroppen.

Støttespiller

Inge Øvergård er helt klar på at treningssenteret, som ligger i kjelleren på Sørskogbygda Samfunnshus, ikke hadde blitt noe av uten samboeren May Linn Bjørklund.

- Hun har gjort en vanvittig god jobb her, ikke bare har hun vært med å gjøre klart lokalene men hun har hatt en kjempejobb for å få alt på plass. Hun har tatt seg av den administrative delen, mens jeg har tatt de tyngste løftene. I tillegg vil jeg si at hun er veldig dyktig med det praktiske arbeidet også. Så uten May Linn, hadde vi ikke fått til dette, smiler Inge Øvergård.

Og at det har tatt lang tid er det ingen tvil om. Bare for å få i stand lokalet som treningssenteret huser, så har de måttet rive betongvegger, kontorer og andre smårom.

- Vi har gjort mye med rommet, for her var det kontorer og det var noen sydamer som hadde klubb her nede. I tillegg disponerte både Samfunnshuset og Sørskogbygda Idrettslag rom her, men vi har bare blitt møtt positivt fra disse, og nå har vi fått et flott treningssenter, sier Inge Øvergård.

Sykle ut i Europa

Det lille treningssenteret i Sørskogbygda ønsker at alle som vil og på uansett nivå, skal kunne få trene. Slik sett er altså treningssenteret åpent for alle.

- Vår filosofi er at uansett hvordan du vil trene, så skal dette være et koselig sted å komme til. Vi ønsker ikke å fremstå som om at det bare er allerede godt trente personer som skal trene her. Hos oss er alle velkommen, trente som utrente, sier Inge Øvergård og legger til:

- Jeg tror vi har det aller meste som vil dekke et treningsbehov for de aller fleste. Hos oss er alle velkommen til å trene, gammel som ung, sier Inge Øvergård.

Nytt utstyr

Tirsdag 16. august kom alle treningsapparatene til HUSET, som treningssenteret heter. Det har vært noen hektiske dager i det siste, og da vi var innom onsdag kveld var de aller fleste treningsapparatene kommet på plass.

- Nå har vi nesten stått på dag og natt de siste ukene, men nå er treningsapparatene på plass. Eneste vi mangler nå er strøm til elipseapparatene, men det får vi fikset til åpningen, smiler Inge Øvergård.

Det betyr at alle treningsmaskinene og apparatene er helt nye, noe som gjør at Inge og May Linn trenger bygdefolket, men også andre treningsglade folk til treningssenteret sitt.

70 abonnenter

Begge har tenkt, regnet og kalkulert med at de trenger rundt 70 abonnenter for å kunne klare kostnadene som kommer med treningssenteret.

- Våre beregninger sier at vi er avhengige av rundt 70 personer som tegner abonnement. Gjennom Facebook er det mange som har meldt interesse, men for vår del er det hvor mange som kommer innom og tegner abonnement som til sjuende og sist teller for oss, sier Inge Øvergård.

Og interessen har vært stor. I skrivende stund er det over 100 personer som har meldt interesse via Facebook-siden til HUSET treningsglede. Siden har over 300 «likes» og mange virker å være positive til tiltaket i bygda.

Noe som også har vist seg i dugnadsånden. Øvergård kan fortelle om folk som meldte seg til tjeneste med en gang nyheten ble kjent på Facebook.

- Det er utrolig hyggelig at folk kommer innom og spør om vi skal ha hjelp. Dugnadånden i Sørskogbygda lever virkelig, sier Inge Øvergård.

Stor åpningsfest

Sjøl om Sørskogbygda Samfunnshus er kjent for gode og store fester, blir nok ikke åpningsfesten for HUSET treningsglede i samme stil. Fredag, lørdag og søndag fra 12.00 til 18.00, blir det stor åpningsfest med grillmat og gode treningstilbud.

- Da inviterer vi til åpning av treningssenteret vårt. Disse dagene vil du få en omvisning og grillmat og drikke. Du kan få prøve treningsapparatene våre, og tegne abonnement til en god pris. Og alle som tegner abonnement denne helga, er i tillegg med på trekning av mange flotte premier, frister Inge Øvergård.

Nå håper han og May Linn at det kommer mange på åpningen.

- Vi skal holde grillen varm med grillmat og drikke, så håper jeg at alle som har vist interesse via Facebook også viser interesse ved å komme til oss her på HUSET treningsglede, avslutter Inge Øvergård.