Når varmen slår innover kommunen kan det bli i overkant varmt også for de mange eldre som bor på sykehjemmene. Derfor ønsket Vigdis Rosenberg  og Tove Bjerkli å samle inn penger til bordvifter.

Aksjonen rakk de knapt å dra i gang før Trygve Bekk Euronics gikk inn og sponset alle 150 viftene som damene ville samle inn penger til.

- Dette var et veldig godt initiativ. De kom til oss og spurte om pristilbud på 150 vifter. Vi ville gjerne være med å hjelpe slik at de eldre får en bedre hverdag. Dette vil heve levestandarden til de eldre i kommunen, og det er en sak vi gjerne ville være med på å støtte, sier Geir Skramstad.

Han er daglig leder hos Trygve Bekk Euronics, og er glad for at bordvifteaksjonen nå er i mål.

Endret til DAB-aksjon

Selv om de 150 viftene kom på plass i rekordfart er ikke Vigdis Rosenberg  og Tove Bjerkli helt i mål. Nå ønsker de å bruke de allerede innsamlede pengene til å kjøpe DAB-radioer, og håper at enda flere vil gi noen kroner.

- Noen penger har allerede kommet inn, og vi vet at mer er på veg. I løpet av 2017 forsvinner rikskanalene fra FM-båndet, og da er det mange eldre som har bruk for en DAB-radio. Derfor har vi nå endret formål for innsamlingsaksjonen, sier Vigdis Rosenberg.

Hun er glad for å se engasjementet i Elverum, og mener det er godt å se at folk bryr seg.

- Da Euronics ga 150 bordvifter mistet vi nesten munn og mæle. Vi kontaktet flere elektriske bedrifter for å sjekke priser, og hadde aldri forventet det. Nå håper vi å komme i mål med mange DAB-radioer, slik at de eldre kan fortsette å høre radio også i 2017, sier Rosenberg.

Viftene ble delt ut i Elverum tirsdag, og selv om temperaturene ikke var på topp da er det meldt om varmere vær i tiden som kommer. Viftene vil garantert komme godt med da.

De som ønsker å bidra til DAB-aksjonen kan overføre penger til kontonummer 1822.64.23601.