Vi har merket det allerede i dag. Tallet viser over 25 grader på mange gradestokker i dag. Og finværet fortsetter så langt meteorologene tør å se inn i fremtiden.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Bente Wahl, kan bekrefte at det blir flott og varmt vær de kommende dagene.

- Nå ser det veldig bra ut. Det er varme og fine dager så langt vi kan se. Jeg tror onsdagen blir like fin som i dag, og det vil si at det kommer til å bli like varmt også i morgen. Temperaturene vil komme over 25 grader mange steder også i morgen, sier Bente Wahl, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Varmluft fra sør

Grunnen til at det nå er så godt og varmt her i Elverum, er at det sør i Europa er kraftig torden og varmt.

- Et lavtrykk ligger i sentral-Europa som det blåser mot klokka rundt, og sender varm luft opp til oss, sier Bente Wahl.

Nå ventes det fortsatt varm luft i dagene fremover, og Wahl har stor tro på varme frem mot helga.

- Det er ventet fint og varmt vær frem mot fredag hvor temperaturene kan komme opp mot 27 grader. Det er ventet enkelte byger torsdag og fredag, men det vil fortsatt være varmt, sier Bente Wahl.

cumulus

Med tørr og varm luft, kan det bli noe som kalles for cumulus. Det er egentlig bare skyer som oppstår fordi det er varmt, og de kan inneholde regn og torden.

- Det er nok litt fare for torden. Det går en del torden i Skagerak i dag, men vi tør ikke si så veldig mye om torden så mange dager i forvegen. Det kan hende det kommer noe torden, men jeg tror ikke vi får se så veldig mye torden. Det kan oppstå noen cumulusskyer, men ikke mye torden altså, sier Bente Wahl.

Mot helga er det ventet at temperaturene skal synke noe, men Wahl tror det blir etterlengtet.

- Det ser ut som om det blir litt kjøligere mot helgen, men det ser ut som om finværet skal holde seg gjennom helga. Temperaturene vil synke noe, men vil nok holde seg over 20-tallet allikevel. Jeg tror nok at mange synes at 22 grader er helt greit, etter et par dager med temperaturer opp mot 27 grader, avslutter Bente Wahl, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.