• JUBILEUMSSJEF: 2. bass og general for 120-årsjubileet, Odd Erling Lange, sier han er glad for at Norgest fremste kulturpolitiker blir å finne i Elverum 11. november. (Foto: Burgunder-Nytt)

Jubileumskomiteens leder, Odd Erling Lange, sier at statsrådens deltakelse vil sette en ekstra spiss på det varierte og omfattende programmet, men forteller at alle detaljene rundt markeringen ennå ikke er helt spikret.

Gledelig beskjed

– Da det viste seg at kongeparet dessverre ikke hadde anledning denne gangen, er vi selvsagt svært glade for at kulturministeren tar turen til Elverum og Burgunderjakkene denne spesielle dagen i vårt kors historie, sier Lange.

Lange sier at det offisielle svaret fra landets aller øverste kulturpolitiker kom til koret fredag ettermiddag. Mailen fra seniorrådgiveren lød ganske enkelt:

«Kulturminister Linda Hofstad Helleland takker ja til deres invitasjon til feiringen av korets 120-års jubileum lørdag 11. november».

Tredelt feiring

Jubileumsgeneralen sier det legges opp til en tredelt feiring denne lørdagen; på formiddagen en markering der alle blir invitert til bursdagsfest med ulike aktiviteter, en jubileumskonsert og en jubileumsfest.

- Vi skal ha ulike aktiviteter i Kulturhuset på formiddagen. Målet er at flest mulig skal bli kjent med koret og vår omfattende virksomhet. Her blir det servering av en gigantisk bursdagskake og det blir mye gratis moro både for store og små. Vi ønsker å sette vårt preg på bybildet. På kvelden blir det stor jubileumsforestilling med Elverum Mannskor og «The Nordic Tenors». Det blir en musikalsk reise gjennom våre 120 år. Tilslutt skal vi feire oss selv med en stor jubileumsfest, sier Lange.