Ja, for med musikk fra Elverum Storband vil nok dansefoten begynne å røre på seg, men om det er lov å danse i kirka er ikke Anne-Beate Stenstøen i Elverum Storband sikker på.

- Om det ikke er lov til å danse, så kan du i alle fall følge takten med foten, smier Anne-Beate Stenstøen.

- Tradisjonen tro, ja for det har blitt en tradisjon, vil Elverum storband også i år fylle Elverum hovedkirke med svingende storbandmusikk, forteller Stenstøen.

Hun legger til at det vil være et variert program hvor publikum vil få servert alt fra gamle storbandkjenninger til mer moderne rytmer. Hun avslører litt av repertoaret. 

- Det er alt fra rock til ballader vi skal fremføre lørdag. I tillegg tar vi med oss de to låtene vi gjorde på førpremièren på «Kongens Nei» som vi fremførte i Terningen Arena, sier Storstøen.

Skal løfte taket i kirka

Elverum Storband sier i en pressemelding at de garanterer en publikumsvennlig konsert med stor spennvidde. Og stor spennvidde er det ingen tvil om at de har med seg.

- For uten det jeg har nevnt har vi med oss 40-tallsmusikk, faste låter fra danserepertoaret vårt. I tillegg skal vi fremføre to låter sammen med Daniel Bjørlo som skal være med oss på orgel. Også vil vi ha med oss våre faste solister, Anne-Karin Odden og Terje Roaldstveit, sier Anne-Beate Stenstøen.

De har hatt fire konserter i Elverum hovedkirke og årets vil bli den femte på rad, så det har blitt en tradisjon. Og også i år vil Storbandet ha en ekstra dansekveld, utenfor Elverum.

- Vi har hatt konserter i Åmot, Trysil og Våler kirker. Også i år drar vi til Våler Kirke for å holde konsert. Den er søndag 26. mars, sier Stenstøen.

Gjør større jobber

Elverum Storband består av 17 personer i bandet, to solister og én dirigent/musikalsk leder. Og storbandet de opptrer flere ganger gjennom året, i forskjellige anledninger.

- Vi gjør også noen større jobber. Vanligvis opptrer vi i brylluper, fester og steder der det er litt folk. Også har vi kirkekonserter en gang i året. Men, det er egentlig litt feil og si at det er en kirkekonsert. For vi har vårt repertoar og vi kan ikke gjøre om det, så da blir det en konsert i kirka, sier Anne-Beate Strenstøen.

Nå håper hun at mange tar turen til Elverum hovedkirke lørdag.

- Billetter selges i døra, så du slipper å måtte tenke på det på forhånd. Så det er bare å ta det som det kommer, smiler Anne-Beate Stenstøen.