• IKKE STRESSET: Selv med flere spillere ut og inn, mener trener Tore Fossum at Elverum skal være klare for en lang høstsesong.

Kaptein Rebin Sulaka er solgt til Dubai, Carlos Moggia flyttet hjem til Sverige og Amor Layouni ble som kjent solgt til Bodø/Glimt for noen uker sider. I tillegg er det klart at Magnus Pedersen som har vært på utlån fra Sogndal, reiser tilbake til Sogndal. Reservekeeper Vegard Berntsen er klar for utlån til Nybergsund. 

Nye spillere er også klare, keeper Neydson Da Silva kommer på utlån fra Molde, hvor han også har fått noen A-kamper. Spissen Mouhamad Moustapha N'Diaye, som bare kalles Mos, kommer fra Fredrikstad. Mos er 22 år, kommer opprinnelig fra Senegal, og har flere år bak seg i Bodø/Glimt, i tillegg til Fredrikstad. Han spilte 29 kamper og scoret 4 mål for Bodø/Glimt, mens klubben var i Eliteserien. 

spennende prøvespiller

I lørdagens treningskamp mot Nybergsund, som forøvrig endte 1-1, var også en prøvespiller på plass, Silas Songari fra Zimbabwe. Songari kommer fra Sønderjyske i Danmark, og var et meget spennende bekjentskap, en spiller Elverum absolutt kunne hatt brukt for i en lang og tung høstsesong. 

Selv med flere spillere ut, og noen inn foreløpig, har Elverums trener Tore Fossum, hatt god kontroll på situasjonen.

- Ja, vi har hatt kontroll. Vi har visst hvem som kom til å forsvinne, og vi har jobbet steinhardt for å få nye spillere inn. Det er vi ikke helt i mål med foreløpig, men det kommer. Det er mye logistikk rundt dette, og det er blant annet en spiller som spilte kamp søndag kveld som er på vei. Og det kommer flere spillere utover i uka, sier Tore Fossum.

Flere av spillerne som nå har forlatt Elverum, har vært sentrale spillere i laget. 

- De var sentrale ja, men ingen av de spilte i siste kampen før ferien mot Start. Vi har mange gode fotballspillere i Elverum, så vi skal klare å erstatte de som har gått, lover Fossum.

- prøver å være ferdige til vinduet åpner

Overgangsvinduet åpner ikke før 20. juli, men høstsesongen starter allerede førstkommende søndag, med bortekamp mot Ull/Kisa. 

- Vi prøver å være ferdig til vinduet åpner, det kan alltids skje noe etter det også, men vi jobber med å få stallen så komplett som mulig allerede fram mot helga. Fotballens verden er slik at det kan skje ting vi ikke har full oversikt over, men jeg blir overrasket hvis vi mister flere spillere nå, forteller Fossum.

Selv med flere endringer i stallen, er ikke Elverumstreneren bekymret.

- Neida, vi har en bra tropp og vi gleder oss til en spennende høstsesong i OBOS. Vi henger absolutt med, så må vi bare jobbe beinhardt for å «bikke» de uavgjorte kampene over i vår favør, sier Fossum.

Høstsesongen starter på søndag med tøff bortekamp mot Ull/Kisa.

- Ja nå kommer det til å gå slag i slag, til langt ut i november! Det er viktig med en tropp som tåler den belastningen, vi har jo også en cuprunde mot Vålerenga snart også. Det blir nok av kamper på gutta framover, men det er jo dette vi ønsker og det er dette som er morsomt å være med på. Vi er på et nivå hvor vi henger med i flere turneringer, og det er jo bra, smiler Fossum.

- utfordringen ligger der hele året

Et overgangsvindu midt i sesongen, kan sikkert oppleves som veldig forstyrrende.

- Utfordringene med spillerlogistikken ligger der egentlig hele året, så dette har blitt en del av hverdagen. Men det ble ikke «bare» ferie den ferieuka jeg skulle ha, det ble mange telefoner og samtaler, men det får vi tåle, smiler en optimistisk Tore Fossum. 

Det er fortsatt hektisk aktivitet rundt nye spillere, så følg med på iElverum.no utover i uka, for å få med de de siste oppdateringene!

Elverum stilte forøvrig med følgende spillere i lørdagens treningskamp mot Sundet:

Fredrik Tervaniemi (kaptein) - Erlend Eggen Persgård (Sivert Solli fra 46), Håkon Rønes, Igor Cukovic, Stian Simenstad - Marius Hagen (Kristian Kjeverud Eggen fra 84), Peder Nersveen (Farid Rahim fra 74), Remi Andre Svindland (Elmahdi Bellhcen fra 64) - Silas Songari (Robin Hjelmeseth fra 84), Moustapha N`Diaye (Peder Magnus Norman fra 86), Jonas Enkerud (Adnan Cirak fra 46).

Målet til Elverum kom på straffe etter 68 minutter, da Sivert Solli kom på et fint raid fra sin høyreback, men ble felt og det ble dømt en korrekt straffe. Straffa satte Elmadhi Bellchen knallhardt i nettveggen, og kampen endte 1-1 - men resultatet var ingen spesielt opptatt av.