I Elverum har vi to Circle K-stasjoner, og i de siste årene er det Circle K Elverum som har samlet inn mest penger til Rosa Sløyfe. Det håper de på å gjenta i år.

Hittil i oktober har været vært heller dårlig, med regn og et kjølig drag. Det har resultert i at færre vasker bilene sine på bensinstasjonene. Noe som også har resultert i at stasjonen i Elverum også hittil har hatt en lavere overføring til Kreftforeningen.

- Vi er høyt oppe på listene i år også vi. Men på grunn av dårlig vær så har det vært dårlig vår gjennom oktober, noe som har gjort at vi har hatt færre som vasker. Vi har hatt en omsetningssvikt på rundt 20 prosent i forhold til i fjor, da går det også mindre til Rosa Sløyfe, sier Roger Haugen, daglig leder ved Circle K Elverum.

Prøver noe nytt i år

Haugen forteller at for hver vask de selger, går 30 kroner uavkortet til Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen. Når de nå ser at dette salget går litt tregt, har de prøvd ut noe nytt i år.

- Det nye i år er at vi spør hver eneste kunde om de kunne tenke seg å donere et beløp til Rosa Sløyfe-aksjonen hver gang de handler. Dette kan være fem, ti, 20 eller 100 kroner som vi da har en egen kode på i kassa, som igjen forteller at dette er penger som går direkte til Kreftforeningen, sier Roger Haugen.

Han tror nok at stamkundene kanskje blir lei av spørsmålet, men han poengterer at man ikke må gi hver gang.

- Vi spør alle, og jeg vet at det er noen som kanskje begynner å bli lei. Men jeg må få si at det er frivillig å gi til Rosa Sløyfe, så det er ingen som må føle at de må gi, sier Haugen.

- Det går litt sport i å gi mest

I fjor samlet Circle K Elverum inn hele 40.750 kroner til Rosa Sløyfe. Dette var mest i hele fylket, og det sjette største beløpet i hele Norge. Haugen tror han kan nå det samme beløpet i år.

- Ja, det tror jeg. Vi har satt opp tempoet og går på for å kunne nå samme beløp. Det at vi spør kundene om de vil være med å støtte prosjektet, redder oss nok litt i forhold til det dårlige været. Det er jo kundene våre som er veldig flinke til å være med å donere, og vi får mange positive tilbakemeldinger, smiler Haugen.

Det er jevnt i Hedmark over hvem som har samlet inn mest. Haugen innrømmer at det gir de gir en ekstra innsats for å være den stasjonen som gir mest til Rosa Sløyfe.

- Alle stasjonene i Circle K i Norge er med. Vi kriger mot hverandre, og vi gjør det bra men jeg må få fremheve de mindre stasjonene i Hedmark. Trysil, Stai og Tynset. Når jeg ser at Tynset ligger å bra an, setter vi inn et gir ekstra. For det går litt sport i å gi mest og være best, avslutter Roger Haugen.

Fakta

Disse samlet inn mest i Hedmark i 2016

1. Circle K Elverum

2. Circle K Vangsveien

3. Circle K Tynset

4. Circle K Flisa

5. Circle K Furnes E-6

(Kilde: Circle K – innsamlingstall Rosa Sløyfe 2016)