• GODT FORNØYD: Informasjonsansvarlig Åsne Ødegård, er godt fornøyd med bidraget fra studentene.
    (Foto: Mathilde Handal Bruvik)
  • ROSA: Kakene var for anledningen pyntet med rosa glasur for å rette oppmerksomheten mot rosa sløyfe-aksjonen.
    (Foto: Mathilde Handal Bruvik)

Onsdag hadde studentrådet ved Høgskolen i Hedmark, campus Elverum rosadag med salg av muffins og kaffe til kreftforeningen.

- Vi i studentrådet mener det er viktig å støtte opp under aksjoner som rosasløyfe, sier Åsne Ødegård, informasjonsansvarlig i studentrådet.

Målet er at studentene skal få mulighet til å stille opp for brystkreftrammede, samtidig som de får en god muffins og en kopp kaffe i en travel studiehverdag.

Studentrådet tok i bruk betalingsappen Vipps, slik at studentene kunne vippse direkte til kontoen til Kreftforeningen, eller velge å gi pengene kontant. Det var stor pågang og mange vippset et større beløp enn minimumsbeløpet for å få en muffins. 

Ordføreren på besøk

Foreleserne og andre ansatte på terningen støttet også aksjonen og fikk hjemmebakte muffins og en kopp med kaffe. I tillegg var ordfører Erik Hanstad (H) innom på standen.

- Han fortalte at for 3 år siden ble rådhustårnet lyst opp i rosa for å vise at kommunen bryr seg og om brystkreftrammede og har hjerterom. Denne dagen gikk han med en rosa sløyfe og prøver å gå med den så ofte som mulig, særlig i oktober, sier Mathilde Handal Bruvik, nestleder i studentrådet.

Hun forteller at ordføreren satte stor pris på at studentene tar tak i dette og markerte det på en verdig og synlig måte.

SNART bartetid

De engasjerte studentene i Elverum planlegger også en stand til inntekt  for Movember-aksjonen. Da går pengene til forskning, og de rammete av prostata- og testikkelkreft. I tillegg til psykisk helse og forebygging av selvmord.

- Psykisk helse mener vi er viktig å sette fokus på. Fordi undersøkelser viser at også mange studenter er ensomme sier studentrådsleder Henning Falldalen.

De oppfordrer samtidig alle til å gro barten i november, eller "Movember" som måneden også kalles.