I fjor var definitivt ikke værgudene på allsangens side under Elverumsdagene, og hele allsangen regnet nærmest bort. Lasse Johansen anslår at det var rundt 300 som kom.

- Det regnet helt bort. Vanligvis har vi vært mellom 2.000 og 3.000 på allsangen, så det var litt kjedelig. Men nå håper vi på bra vær og godt oppmøte i år, sier Johansen.

Han begynner å få lange tradisjoner for å synge på allsangen under Elverumsdagene, og nå er han med for 8. eller 9. gang.

- Jeg husker ikke akkurat hvor mange ganger jeg har vært med, men det begynner å bli en del, smiler Johansen.

Hedrer en venn

Sven Ingvars stjerne Sven-Erik Magnusson døde tidligere i år, og han blir hedret under årets allsang. Hele konserten får Sven Ingvars-tema, og med blir også Ingvar Karlsson som var med på å starte bandet i sin tid.

- Ingvar har vært der i alle år, og er en god venn av meg. Jeg var mye på vegen med Ingvar og Sven-Erik, og gleder meg til denne minnekonserten. Sangene deres kan de fleste, og jeg tror på bra allsang, sier Johansen.

Allsangen ved Glomma finner sted på Rådhusplassen fredag 11. august klokka 17.00, og om værgudene er på lag kan det bli folksomt på denne minne-konsert-allsangen.

Egen låt

I anledning Sven-Erik Magnussons bortgang har William Kristoffersen og Lasse Johansen gitt ut en minnelåt. «Så mange mil, så mange år» har fått god respons, og har blant annet blitt spilt i På Dansefot på NRK P1.

- Responsen har vært veldig bra, og jeg er glad for at William ble med meg på denne låta. Resultatet ble veldig fint, smiler Johansen.

Selv har Johansen vært på vegen i hele sommer, og selv om det er trivelig på vegen ser han litt ekstra frem til å komme hjem til Elverumsdagene for å spille på Rådhusplassen.