Og i år, som i fjor, er det el-sykler han helst vil vise frem. 

- Vi har tatt ut alt vi har av el-sykler og vanlig sykler. Så nå står vi i Storgata med alt vi har, sier Steinar Jensen.

Han er overrasket over at elverumsingene ikke har fått med seg el-sykkel-bølgen.

- På landsbasis tok det av i fjor og trenden har fortsatt i år. Men her i Elverum er vi litt mer trege, så det har ikke tatt helt av her i Elverum ennå. Men det rusler å går, så jeg tror at vi kommer etter resten av landet, sier Steinar Jensen ved Sport 1 Elverum.

Nyvinning

El-syklene er stadig i utvikling, og nå har han hentet inn en sykkel med tre hjul. En sykkel som kan endre livet til mange.

- Det nye vi har innen el-sykkel nå, er en sykkel med tre hjul og en stor bagasje. Det er ikke en sykkel med støttehjul, men en el-sykkel som man tidligere måtte til hjelpemiddelsentralen for å få. Men nå har vi den også, sier Jensen.

Han forteller at det er en sykkel som gir en ny menneskegruppe muligheten til å komme seg ut.

- De som føler seg litt dårlig til beins, og kanskje ikke føler at balansen som trengs for å sykle på en vanlig sykkel er der. Ja, så er dette sykkelen, sier han.

Rekkevidden skal også være bra og sykkelen er ikke av de billigste.

- Nei, det er den ikke. Men vi selger ikke billigvarer. Hos oss får du kvalitetsvarer. Jeg tror ikke vi kommer til å selge store kvantum av den, men jeg mener det er et marked for denne sykkelen, forteller Steinar Jensen.

Strålende fornøyd

Steinar Jensen driver ikke bare butikk i Storgata, men han er også med i Sentrumsforeningen. Og nå er han strålende fornøyd både med oppmøtet og salget.

- Det er bra, fredagen har vært veldig bra. Det tok av nesten før vi klarte å få satt opp alle syklene våre. Vi er faktisk 25 prosent foran fredagen på Elverumsdagene i fjor, så jeg er veldig fornøyd, avslutter Steinar Jensen med et stort smil.