Leder i Elverum hundeklubb, Svein Erik Jynge, håper mange tar turen til Fasanveien 46 ved sinde av Orklas fabrikk søndag 1. oktober.

- Egentlig skal vi feire 30-årsjubileet litt seinere i år, men vi ønsket å vise oss frem litt og ha noen aktiviteter. Derfor tenkte vi at vi måtte få til dette før det kom snø, og da ble 1. oktober datoen for vår åpne dag, sier Svein Erik Jynge.

De har et rikholdig program for den åpne dagen hos hundeklubben, og lederen gleder seg til å kunne vise frem hva Elverum hundeklubb jobber med.

- Vi ville gjerne ha litt aktiviteter slik at folk kan komme og se på hva vi driver med. Vi har en stor flott bane og et klubbhus ved siden av fabrikken til Orkla i Fasanveien 46. Vi holder åpent fra klokka 12.00 til klokka 17.00 søndag 1. oktober, sier Jynge og legger til:

- Det som vi tenker er at de som har hund kan ta med seg hunden sin og prøve de aktivitetene vi holder på med, blant annet agility og lydighet. Vi vil ha instruktører som vi være behjelpelige og veilede, sier Jynge.

Har demo

Det er ikke bare folk som kommer til den åpne dagen, som skal gjennomføre aktiviteter. Fra klokka 15.00 vil klubben vise frem hunder som virkelig får til de aktivitetene hundeklubben viser frem.

- Alle våre medlemmer trener på både agility og lydighet, noe som gjøres hele tiden. Vi vil ha demo og vise frem litt forskjellige aktiviteter. Blant annet vil vi ha oppvisning i agility, brukshund, rallylydighet og vi vil vise frem en politihund, sier Jynge og legger til:

- Vi er så heldig at en av våre medlemmer eier en politihund, og den brukes både lokalt og nasjonalt for å snuse opp alt «rusk og rask». Vi vil få en demonstrasjon av denne hunden også, sier ledern i Elverum hundeklubb.

- Ta gjerne med barna

Svein Erik Jynge forteller at de også har tenkt på barna når de satte opp programmet. For det blir også aktiviteter for de minste.

- Ja, ta gjerne med barna. Vi vil ha rebus og quiz for de yngste, så barna kan også være med, sier Jynge.

For å være med på arrangementet, må man ikke ha hund. Men kanskje interessert i hunder.

- Det er fordelsaktig at man er interessert i hunder, men du behøver ikke å eie en hund for å komme til oss søndag. Det kan hende det å komme til oss for å se hvor gøy vi har det, kan være en grunn for at man skaffer seg hund, avslutter Svein Erik Jynge som ønsker alle velkommen søndag.