Den første vi besøkte var Thea Nord Berget (14). Hun jobber på radiologisk bildediagnostikk eller også kalt røntgen avdelingen på Elverum sykehus. Vi spurte Thea Nord Berget om hvorfor hun valgte denne jobben.

- Fordi jeg vil bli lege da jeg blir voksen, også kjente mammaen min en som jobber på denne avdelingen. Da synes jeg det var et godt valg, sier Thea Nord Berget.

Thea Nord Berget forteller at hun har lært mye nytt, blant annet navn på forskjellige bein i kroppen.

- Det har vært veldig spennende og lærerikt og jeg får lært mye nytt. Blant annet har jeg lært meg navn på forskjellige bein i kroppen og hva man skal se etter på røntgen, sier Nord Berget.

Hun synes ikke jobben er krevende, fordi hun ikke behøver og kunne så mye, men om hun skal bli røntgen-lege må hun pugge en del navn og andre ting.  

- De eldre sier mye rart

Den andre eleven vi besøkte var Thea Sandberg Bråten.  Hun er utplassert på Moen sykehjem i Elverum.

Thea Sandberg Bråten ønsket å jobbe med psykologi, men siden det var for vanskelig var Moen sykehjem et veldig greit alternativ.

- Det var vanskelig å finne noen psykologijobber, og dermed så endte jeg opp her fordi det var et veldig greit alternativ, sier Thea Sandberg Bråten.

Vi spurte om hvordan hun har hatt det hittil, og hva hun har gjort.

- Det har vært veldig koselig å være med de eldre her. Oppgavene mine har stort sett bare å være med de eldre, passe på dem og gi de mat. Også holde de i aktivitet, sier Sandberg Bråten og legger til:

- De kan si mye rart, avslutter hun med et smil om munnen.