• FORTSATT OPTIMIST: Elverums trener Tore Fossum har fortsatt trua på at Elverum skal klare seg i OBOS.

Det er full runde i OBOS-ligaen onsdag 16.august, med unntak av Ull/Kisa - Start som spilles på torsdag. 

Det ble et fortjent tap hjemme mot serieleder Bodø/Glimt på søndag. 

- Ja, det var fortjent. Men jeg så kampen på nytt i går, og fikk et litt annet inntrykk da. Etter kampen satt jeg med et inntrykk av at vi faktisk var dårligere enn det vi egentlig var. Det var ikke like «svart» som jeg følte etter kampslutt, men ettersom vi var så «energiløse» - føltes det verre enn det egentlig var. Vi rullerte en del spillere etter cupkampen mot Vålerenga, men den mentale biten fikk jo hele gruppa oppleve, og det ble kanskje en liten utladning, forteller Fossum.

Men det var vel heller ikke Bodø/Glimt dere forventet å ta poeng fra?

- Neida, det var egentlig en «bonuskamp», men vi går jo til hver kamp for å vinne. Bodø/Glimt slår jo alle, og er det eneste laget i OBOS-ligaen som har skilt seg litt ut. De har jo nesten to lag som er like gode, og det vises jo da Amor Layouni sitter på benken. Han var jo en våre beste, og spilte jo fast hos oss, så det sier det meste og du får se nivåforskjellen, sier Fossum.

2 røde kort i hjemmekampen!

Onsdag kveld er det altså Levanger som er motstander, og Elverum tapte 0-2 hjemme i vår. Det var også en kamp vi husker for 2 røde kort til Elverum! Levanger ligger på 7. plass på tabellen med 26 poeng, og både scorer og slipper inn få mål. Målforskjellen etter 18 kamper, er 22-15 og de har sluppet inn færrest mål av samtlige lag i OBOS! Bodø/Glimt har til sammenligning sluppet inn 23 mål.

Levanger kommer fra 0-0 borte mot Fredrikstad i helga, et Fredrikstad-lag som Elverum kjemper med for å unngå nedrykk.

- Levanger er et «arbeidslag», de virker veldig solide og har bra struktur i laget. De jobber knallhardt som lag, uten de helt store stjernene. De har en god spanjol på midten, som kanskje er hakket over de andre, han er en bra spiller. Levanger er solide, jobber hardt for hverandre og er veldig gjerrige, de slipper inn veldig få mål. De er et «typisk» OBOS-lag, som har en del rutinerte spillere som vet hva dette går ut på, sier Fossum.

fortsatt mye å spille om

Etter kampen mot Levanger onsdag kveld, er det igjen 10 kamper og 30 poeng å spille om resten av sesongen.

- Vi må bare stå på, vi er ikke milevis unna, vi har absolutt IKKE gitt opp! Det er fortsatt mye å spille om, og det er det vi må ha fokus på. Vi må få energi inn i laget igjen og jobbe steinhardt, da kommer resultatene etter hvert. Laget er ikke helt bestemt ennå, det er spillere som går på den 3. kampen på ei uke. Vi må vurdere om vi skal ta hensyn til det, eller om vi tror de fortsatt har noe å gi. Litt av problemet da det blir så tett mellom kampene, er at vi ikke får trent ordentlig - det blir bare restitusjon og hvile, forklarer Fossum.

Selv om det har blitt lite poeng den siste tiden, har treneren fortsatt trua.

- Ja ja, absolutt! Vi hadde en bra prat mandag og jeg synes det ser bra ut. Det står ikke på vilje og lyst, vi må «bare» få en seier - så kommer det flere! Det begynner jo å dra seg til, men vi er ett poeng bak Fredrikstad på kvalikplassen og det er heller ikke lang vei opp. Alle lagene vi bør, skal eller må slå, kommer på løpende bånd nå - så det er fortsatt mye å spille om. Vi har Fredrikstad, Arendal, Kongsvinger og Jerv hjemme. Mjøndalen og har heller ikke vunnet borte i år, og de har vi i siste kampen. Det er fortsatt masse muligheter og vi må bare jobbe på, sier en optimistisk Tore Fossum. 

Kampen mot Levanger starter klokka 19.00 på Levanger stadion.