- De har slått Haslum og vunnet komfortabelt mot ØIF Arendal på hjemmebane. Og det kommer til å bli en ganske tøff kamp for vår del, spesielt spiller de godt fremover, sier Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

Det han sikter til i angrep, er at FyllingenBergen har hatt godt tak på den nye regelen om at man kan ta ut keeper og sette på en ekstra utespiller.

- De har virkelig gjort det veldig bra i spill sju mot seks. Og de scorer nesten i hvert angrep, det er derfor de har satt flest baller i mål så langt i sesongen. De spiller nesten hele tiden sju mot seks, og det blir vanskelig. Det blir viktig for oss at vi gjør mål fremover, for vi vet at de kommer til å få mange gode sjanser og mål mot oss, sier Michael Apelgren.

Må være bevegelige

Treneren har de siste dagene sittet og analysert video av FyllingenBergen, og han har noen mottrekk mot både offensivt forsvar og spill sju mot seks.

- De har gjort det taktisk smart, og derfor bør vi være smarte. Vi skal forsøke og finne metoder på å flytte forsvaret vårt og få flyt der. Det viktigste er at vi får flyttet føttene litt, også må vi være ærlige og si at de kommer til å få mange gode sjanser og mål mot oss. Vi må bare konsentrere oss om å gjøre en god kamp og få med oss poengene hjem, sier Michael Apelgren.

Svensken har god tro på overtallsspill med sju mot seks, og sju mot fem. Elverum har praktisert disse to taktiske trekkene, med godt hell i GRUNDIGligaen. Og det skal vi fortsette med.

- Ja, vi har et seks mot fem-spill som også kan ligge i bunnen her, men vi er også et lag som spiller mye sju mot seks. FyllingenBergen er nok det laget som har benyttet seg av denne regelendringen mest, og best, sier Michael Apelgren.

Skal vinne serien

FyllingenBergen har et godt lag, med mange gode spillere. Julius Andersson er en av spillerne som Apelgren har bemerket seg.

- Julius Andersson er en av spillerne vi må være litt ekstra på vakt for, men alle de som starter i sjueren hos FyllingenBergen er alle gode spillere, derfor må vi gi litt ekstra for å ta nok en borteseier, sier Apelgren og legger til:

- Hvis vi skal vinne serien, noe vi går inn for å gjøre, så må vi hente poeng der de andre ikke gjør det. Man vinner ikke en serie på å slå nyopprykkede lag på hjemmebane, vi må også hente poeng hos storlagene på deres hjemmebane, forteller Michael Apelgren.

Føles ut som en lang pause

Apelgren medgir at det blir en tøff kamp, og kanskje en av de tøffeste bortekampene gjennom sesongen. Vi startet sesongen tøft, med bortekamp mot Bækkelaget. Denne bortekampen kan nok sidestilles med Bækkelagskampen borte.

- Ja, det viktigste for spillerne nå er å kunne innse at det blir en ganske vanskelig kamp, følge det vi har bestemt og ikke minst vinne kampen. Hvis vi vinner mot FyllingenBergen onsdag kveld, så har vi gjort noe de andre storlagene ikke har gjort. Nemlig å slå Fyllingen hjemme i FRAMOhallen. Dette er en stor kamp for oss, sier Michael Apelgren.

Spillerne har nå hatt et par uker hvor det ikke har vært et like stort trykk med kamper onsdager og søndager. Men sjøl med ei lita pause, så har det vært treninger.

- Det har nesten kjent litt sånn som at pausa var gigantisk lang, sjøl om den ikke har vært det. Men det er bare fordi vi har hatt et så tett kampprogram at det føles slik ut. Det var fint å være litt fra hverandre, men nå når vi startet treningene for fult, kjente vi at det var godt å se hverandre igjen. Så nå bare går vi å venter på å få spille kamp igjen, avslutter Michael Apelgren.

Hør kampen på radioen

ElverumsRadioen følger som vanlig alle kampene til Elverum Håndball Herrer, og onsdagens kamp går direkte fra klokka 17.30. ElverumsRadioen kan du høre på DAB digitalradio over store deler av Hedmark, FM 99.3 i Sør-Østerdal og nettradio i hele verden.