Rollen som trenerutvikler har altså Stian Aasen hatt siden november i fjor. Spørsmålet er hva klubben og trenerutvikleren har fått til på dette halve året som har gått?

- Det vi har gjort, er at vi har lagd en identitet for alle trenere for 13-19 åringene. Vi har blitt enige om hvilken måte vi skal spille på i Elverum fotball, det gjelder blant annet etablert angrep, etablert forsvar, kontringsspill osv, forklarer Aasen.

Det er også blitt lagd forskjellige treningsøvelser, knyttet opp mot den identiteten de har utformet.

- Vi har tatt et utvalg øvelser, basert på forståelse og ferdighet, og i tillegg henvist til forskning fra Norsk Toppfotball på hva de respektive alderstrinnene skal kunne. Dette betyr at vi har sluttet med synsing, og går over til kvalitet og ikke minst vår egen vei som vi i Elverum fotball har tro på, forteller Aasen.

- trenerens trener

Det er allerede mange dyktige trenere i klubben, som har kommet med sine erfaringer og så har dette blitt knyttet sammen med forskning og innspill fra trenerutvikler Aasen.

- Vi har trenerseminarer, jeg følger opp trenere på trening og kamp, og vi diskuterer mye. Jeg er rett og slett «trenerens trener», smiler Aasen.

Hvis noen av trenerne ikke følger den veien og identiteten Elverum fotball har valgt, så har det konsekvenser. 

- Ja, det er konsekvenser. Dette går på at identiteten gjelder for alle klubber, om det spilles 4-3-3 eller 4-4-2 eller noen annen tallkombinasjon, så må spilleren ha lært det. Det er mange spennende trenere i Elverum fotball nå, mange går på Høgskolen og tar trenerutdanning der. De MÅ følge vår identitet, men når de har lært den og føler seg klare til å ta et steg videre - skal de få lov til det. Men det skal skje etter en samtale med meg, forklarer Aasen.

- ser utvikling

Den identiteten klubben har valgt, er ikke nødvendigvis noen fasit. 

- Nei, men jeg tror både trenerne og klubben er fornøyde så langt som vi har kommet nå. Jeg ser en utvikling hos trenerne og det er jo det som er morsomt for min rolle nå, sier trenerutvikleren. 

Trenerutvikler Stian Aasen har også flere roller i Elverum fotball, en av de er analyser for A-laget.

- Ja, og det er kjempespennende! Dette er jo det første året jeg ikke er hovedtrener eller assistent-trener, og det klør jo i hele kroppen. Jeg måtte uansett velge dette nå, for å ta vare på ungene mine. Jeg gjør analyse på alle motstandere, og ser 3-4 kamper med laget vi skal møte.  Jeg kommer med min vurdering av måten de spiller på, både offensivt og defensivt, dødballer og så videre, forteller Aasen.

- klubben er i en kjempeutvkling

Aasen rapporterer sine funn til trenerteamet med Tore Fossum og Jon Nersveen i spissen.

- De bruker det de vil, og «kaster» det de ikke vil bruke. Vi tenker utrolig likt, så det fungerer veldig bra. Jeg føler meg veldig godt mottatt i klubben, og trives med dette. Det er viktig for meg å ha en misjon der jeg kan få være med å påvirke spillet, og jeg vet jo hvordan motstanderne spiller etter å ha analysert de. Uansett er det Tore og Jon som styrer, jeg er bare en bakmann som er med i en prosess, forteller Aasen.

Aasen mener klubben er i en kjempeutvikling, både på trenersiden og mange områder ellers. 

- Jeg savner helt klart å være trener, men akkurat nå synes jeg denne rollen er veldig meningsfull, avslutter trenerutvikler og analytiker, Stian Aasen.