• TUSENVIS KOM: Nøyaktig hvor mange som var i Oslo mandag kveld vites ikke, men at det var et firesifret antall betviles ikke. (Foto: Hanne Finsrud).

Tirsdag skal forvaltningen av ulv diskuteres på Stortinget. Fakkeltoget i hovedstaden mandag kveld bør ha gjort stort inntrykk. Deltakerne krevde at rovviltforliket blir gjennomført.

- Det ble oppgitt mange ulike tall for fakkeltoget for en demokratisk ulveforvaltning igår. Nå er faklene telt opp og vi har mer konkrete tall å vise til. 4.500 til 5.000 mennesker var tilstede foran Stortinget, sier Knut Arne Gjems i NJFF til iElverum.no. 

Hele 40 busser var satt opp til Oslo mandag kveld, og i tillegg til de oppsatte bussene var det mange som kjørte egen bil eller bodde i Oslo-området fra før.

- Bussene kommer fra Agder i sør til Nord-Trønderlag i nord. Hele 25 fulle busser har tatt turen fra Hedmark, sa Knut Arne Gjems i går.

Antallet busser var doblet mot den forrige demonstasjonen i sakens anledning i Oslo.

Stortinget behandler den betente saken klokka 10.00 tirsdag formiddag. 17. januar holdt Miljøminister Vidar Helgesen en redegjørelse for Stortinget, og tirsdag skal Stortinget debattere saken.

Mange var delaktige i mandagens demonstasjon. Blant annet Norges Bondelag.

- Takk til alle som tok turen til Oslo, fra Agder i sør til Nord-Trøndelag i nord, skriver Norges Bondelag på sine Facebook-sider.