Med det tar Elverum tilbake serieledelsen, ett poeng foran Drammen som har én kamp mindre spilt enn Elverum. 

Kampen startet i et forrykende tempo som vedvarte hele kampen. Startoppstillingen var som følger: Didrik Linderud, Jonas Burud, Håkon Ekren, Richard Hanisch Stiven Thorsteinsson, Thrainn Orri Jonsson og Vegard Bakken Øien. Sistnevnte fikk også bestemannsprisen for Elverum.

Med andre ord var det et veldig ungt lag Elverum stilte med onsdag kveld. Førsterekka satt på benken, så og si hele kampen mens det var unggutta, eller de som har fått minst spilletid som fikk æren av å slå Nøtterøy.

- Ingen unggutter lenger

1. omgang ble preget av et veldig godt forsvarsspill og en kjempegod målvakt i Vegard Bakken Øien. Det skulle gå hele ni minutter og 46 sekunder før Nøtterøy satte sitt første mål. Elverum ledet store deler av kampen med mer enn fem mål, og på det meste ledet Elverum med hele 12 mål. 

Elverum gikk til pause med en trygg ledelse, 16-9. I 2. omgang fosset Elverum videre og fikk en stadig større ledelse. Til slutt vant laget fra Hedmark med hele 13 mål, 33-20 foran 1.276 tilskuere.

Lagets trener, Michael Apelgren, er stolt over det spillerne viste på banen onsdag kveld, og vil samtidig presisere at det ikke lenger er noen ungguter på laget.

- Visst gjør de det bra i dag. Men nå har vi ingen unggutter lenger, de har fått mye erfaring og har fått en del rutine nå. Så vi har ikke så mange unggutter lenger, sier Apelgren.

- Det må være ekstra gledelig å se at Stiven Thorsteinsson gjør en del mål i dag?

- Ja, det er en sånn «gubbe», han er definitivt en ung gutt og han viser allerede nå hva han er god for, det er morsomt, sier Apelgren.

«veggen» vegard

En annen spiller den svenske treneren vil plukke frem er målvakt Vegard Bakken Øien. Men en total redningsprosent på 49, var han en viktig spiller mot Nøtterøy. Sjøl om nivåforskjellen på lagene skulle tilsi en høyere redningsprosent, var Bakken Øien het i målet onsdag kveld.

- Jeg synes forsvarsspillet vårt var veldig stabilt og bra gjennom hele kampen. Noe som også gir Vegard en grei oppgave i målet. Han var god i dag, og det er fint å se at han griper muligheten til å vise seg frem når han får den, sier den sympatiske treneren.

To spillere han ser blir bedre og bedre for dag til dag, er de to kjempene i forsvaret.

- Kristian Ørsted og Orri Jonsson blir bare bedre og bedre for hver kamp de står sammen i forsvaret. Det handler om å trene sammen og spille disse kampene, da får vi en fremgang, sier Apelgren.

Grep sjansen og viste seg frem

En annen som denne sesongen har måtte sett store deler av kampene fra benken er Didrik Linderud. Etter at Kevin Gulliksen kom til laget, har han måtte se lagkameratens suksess fra orkesterplass ved sidelinja. Men onsdag kveld viste han seg frem, til gangs. Og han var ganske het på straffekastene.

- Jeg var andremann denne kampen på straffekastene. Det første gikk i mål også fikk jeg fortsette. Det ble da noen mål på sjumetersmerket i dag, sier Didrik Linderud med et smil.

Han sier ikke «nei» om han skulle bli tiltenkt fast plass som straffeskytter heller, legger han til.

Linderud har stått litt i skyggen av Gulliksen, men onsdag kveld grep han virkelig sjansen og viste seg frem.

- Ja, Kevin har gjort en flott sesong hittil. Derfor har det blitt litt mindre minutter på meg denne sesongen. Men da er det viktig å ta vare på den sjansen jeg får, når jeg først får noen minutter på banen. Det føler jeg at jeg gjorde i denne kampen. Og, skulle Kevin har behov for å hvile litt, så stiller jeg opp jeg, avslutter Didrik Linderud med et smil.

Fakta

         5. serierunde Eliteserien

  • Elverum - Nøtterøy 33-20 (16-9)
  • Elverums lag: Vegard Bakken Øien (målvakt), Didrik Linderud (7), Stiven Thorsteinsson (4), Sander Linderud, André Lindboe (1), Kristian Ørsted (1), Jonas Burud (3), Håkon Ekren (7), Richard Hanisch (6), Thrainn Orri Jónnson (3)
  • Tilskuere: 1.276