I år fyller koret Cantate Domino 40 år, Elverum har hatt bystatus i 20 år og Elverum rådhus fyller 60 år. Dette skal markeres med en vandringskonsert fra Nybrua til Rådhusplassen torsdag 2. juni.

– Vi fyller ikke år før til høsten og da skal vi markere med store konserter i Elverum kirke, men vi synes det er flott nå på forsommeren å starte jubileumsmarkeringa med en musikalsk vandring, forteller dirigent i Cantate Domino, Ole Andreas Fevang. 

Byen vår er den røde tråden

Byen vår er temaet for konserten, og byarkitekt Solveig Høye skal være med og snakke om Elverum underveis i vandringa.

– Det er flott å sette fokus på vår by. Det skjer mye her i forhold til byplanlegging nå, og byarkitekten vår står midt i disse planene. Samtidig skal vi se litt tilbake i tid, og Solveig Høye skal snakke om byen fra 1600-tallet, opp til vår tid og inn i framtida, forteller Fevang. 

Cantate Domino skal fremføre veldig mye ulik musikk på konserten.

– Det blir både lokale småstykker, som for eksempel en brudemarsj fra Hernes og selvfølgelig Elverumssangen, og mer klassiske stykker, forteller dirigenten. 

I tillegg blir det en del amerikansk folkemusikk, og koret har med seg solisten Paul Kirby som opprinnelig er fra USA på konserten. 

– Grunnen til dette er at veldig mange elverumsinger utvandret til Amerika, opplyser Fevang.

Gode erfaringer

Vandringskonserten er åpen og gratis for alle, og tar omtrent én og en halv time.

– Jeg gleder meg veldig til konserten. Vi møtes ved Stengrundet og går over Gamlebrua på vei til Rådhuset. Der avslutter vi, forteller Fevang. 

Dette blir andre gang Cantate Domino arrangerer vandringskonsert i Elverum. Forrige gang var for to år siden, da temaet var miljøet vårt. 

– Erfaringen fra sist gang tilsier at dette er en veldig hyggelig måte å lage konsert på. Det kan også hende at publikum får en kaffekopp underveis, smiler dirigenten.