• DEBUTANT 1: Sander Wennberg Linderud debuterte for A-laget.
  • DEBUTANT 2: Stiven Thorsteinsson fikk sine første spilleminutter da han fikk ett mål i kampen mot St. Hallvard.

Det var på forhånd spådd en kamp med høgt tempo da topp møtte bunn i Terningen Arena onsdag kveld. Fart ble det, i alle fall i angrep. Elverum spilte god angrepshåndball, men i forsvaret raknet det fullstendig mot St. Hallvard.

Elverum gikk til pause med tomålsledelse, 16-14. 2. omgang ble en helt annen kamp enn det vi var vitne til i 1. omgang. Etter 45 minutter kom taktskiftet for Elverum, hvor de tettet igjen bakover og fikk en luke ned til St. Hallvard fra Drammen.

Elverum vant til slutt kampen 35-28 etter en litt rar kamp. Noe Michael Apelgren er helt enig i.

- Ja, jeg er enig der. Det er ingen ting i kampen som overrasker meg, når det er topp mot bunn så mangler vi motivasjon for å spille en god kamp. Vi vant, fikk to poeng også glemmer vi kampen, sier Michael Apelgren.

- Jeg synes vi var for dårlige i forsvar og keeperspill

Svensken var ikke helt fornøyd med hvordan spillerne løste de forskjellige oppgavene sine, og kunne godt ha sett et bedre forsvarsspill. Noe som ville ha gitt keeperne flere redninger.

- Vi er for dårlige i forsvaret og keeperspillet. Hadde vi hatt det, så kunne vi fått en litt enklere kamp. Fremover spiller vi bra, men bakover var det tungt, sier Michael Apelgren.

St. Hallvards sterkeste våpen er hastighet og balltempo. Det viste dem blant annet ved raske kontringer og avkast. I de aller fleste tilfellene ble det mål på kontringer for laget fra Drammen.

Angrepsspillet var Michael Apelgren strålende fornøyd med, noe han også burde være med 35 nettkjenninger.

- Angrepsmessig gjør vi mye bra i kveld. Men det var vanskelig å mobilisere og holde fokus og da ble det vanskelig å få ting til å stemme da St. Hallvard skrudde opp tempo. Hadde vi vært ordentlig «påskrudd» så hadde vi stoppet flere angrep enn det vi gjorde, oppsummerer Michael Apelgren.

Han forteller at når man leder serien og spiller mot et lag som har null poeng, var det vanskelig til og med for han å finne motivasjon.

- Og det syntes også på spillerne, sier svensken.

Debutant med stor «D»

Under onsdagens kamp fikk to spillere sin debut for Elverum Håndball Herrer. Sander Wennberg Linderud og Stiven Thorsteinsson spilte sin første kamp for A-laget. Begge gjorde en god figur, men det var Stiven som fikk mest oppmerksomhet.

Han jobbet jevnt og trutt, og satte inn sitt første mål i en A-lagskamp. Noe han ikke helt forstod rett etter kamp.

- Dette var skinnsykt deilig og ikke minst var det en stor opplevelse, sier debutanten.

Stiven forteller at han var kjempenervøs for sitt innhopp og debut, men at han fikk ristet det verste av seg etter en liten stund, slik at han ble varm i trøya.

- Jeg kom inn med ganske mye nerver, men det løstnet etter at jeg fikk løpt litt frem og tilbake. Jeg vet ikke helt hva jeg føler eller skal føle. Målsetningen min for ett år siden var å spiller for rekruttlaget, men etter hvert fikk jeg trene sammen med A-laget, og da ble de målene satt til side. Da fikk jeg nye mål, nemlig å debutere og spille kamp med hovedlaget, sier Stiven Thorsteinsson.

Hett rundt ørene

Men det tok ikke mange minuttene før det ble hett rundt ørene på 16 år gamle Stiven Thorsteinsson. Etter et angrep som resulterte i en teknisk feil for St. Hallvard, la unggutten på løp opp i angrep. Der ble det bråstopp da en forsvarsspiller stod i vegen.

Det resulterte i at Thorsteinsson gikk i gulvet så det smalt. Men da tente Erik Toft på alle pluggene, for man skulle ikke komme her og komme her.

Gemyttene ble så roet ned, og St. Hallvard-spilleren ble belønnet med en utvisning.

Unggutten har hårete mål men nyter nå tiden i A-laget.

- Å få debutere på A-laget var veldig stort for meg, og jeg har en spennende fremtid som venter. Men akkurat nå tar jeg bare en dag av gangen, avslutter Stiven Thorsteinsson.

Fakta
  • Elverum - St. Hallvard 35-28 (16-14)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (1), Torbjørn Eide (2), Petter Øverby (5), Aleksander Børresen (1), Nikolaj Mehl (7), André Lindboe (1), Erik Toft (5), Jonas Burud (3), Håkon Ekren (6), Tine Poklar (2), Sander Linderud, Stiven Thorsteinsson (1), Josef Pujol (1)
  • Tilskuere: 1.286