– Det er veldig stas for oss å være arrangør og få vise fram yrkesfagene og yrkesstoltheten, sier lærlingkoordinator Eldri Svisdal på Elverum videregående skole (ELVIS).

Fylkesmesterskap blir arrangert hvert andre år, og vinneren representerer sitt fylke under NM i helsearbeiderfaget eller barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Vinnere fra stange og storhamar

Det er første gang ELVIS er med og arrangerer fylkeskonkurranse, men de har tidligere hatt skolekonkurranse for alle yrkesfagslinjene. 

– I februar hadde vi en konkurranse for alle våre egne yrkesfag, og nå var det altså fylkesmesterskap i to av disse fagene, forklarer Svisdal.

Til tross for at konkurransen fant sted i Elverum, så var det ingen deltakere fra ELVIS denne gangen.

– Det var en fantastisk flink gutt fra Storhamar videregående skole som vant i helsefag, og to veldig sjarmerende og kjekke barne og ungdomsarbeiderlærlinger fra Stange som vant i barne- og ungdomsarbeiderfaget, sier lærlingkoordinatoren.

Det var til sammen seks lag i de to disiplinene, så det er plass til enda flere deltakere på neste fylkesmesterskap om to år.

Fornøyd med gjennomføringen

– Vi tror ikke neste konkurranse vil foregå på ELVIS, og det er for at vi sannsynligvis kommer til å stå midt i en byggeprossess her. Men vi håper at noen andre videregående skoler tar vertskapsrollen og er like gira på å løfte fram yrkesfag som vi er her, sier Svisdal.

Etter Norgesmesterskapet i helsearbeiderfag og barne- og ungdomsarbeiderfag vil det bli arrangert Europamesterskap i Gøteborg denne høsten.

– Det er jo gøy å vise fram yrkesfaget, og ikke bare at man skal lære det i klasserommet og utøve det når man er på jobb. Det er utrolig mye bra og spennende som skjer på de ulike læreplassene og i klasserommene, sier lærlingkoordinatoren. 

Hun er strålende fornøyd med gjennomføringen av fylkesmesterskapet.