Den nye kjøkkensjefen, Ronny Olsbø, er ikke fremmed for skog og... ja, skog. For han har nemlig bodd fire år på Hamar. Men noe innslag av Sunnmøre har han tatt med inn på Scandic Elgstua, og det synes på menyen.

Den inneholder nok noe mer sjømat enn tidligere, men elgen og kjøttet får fortsatt plass.

- Det er nok en del sjømat på menyen nå. men de tradisjonelle kjøttkakene på Elgstua har vi ikke gjort noe med, annet enn at de skal bli enda bedre. Vi har fått inn kam-skjell, fersk sjøkreps, seibiff og kveite bare for å nevne noen av sjømaten, sier Ronny Olsbø.

Elgen som sesongvare

Med mye sjømat er det allikevel plass til noe kjøtt på menyen også. Restaurant Jaktlaget er en À La Carte-restaurant og der skal det være kulinariske retter, noe den nye kjøkkensjefen synes han har fått til.

- Det vil være røkt elg. Elgen må gå i sesong han som alle andre matretter, så vi tar den ikke bort. Men Jaktlaget er en À La Carte-restaurant med en snert av det kulinariske, sier Ronny Olsbø.

Elgen står nok sterkere inne på sjølve Elgstua, der blir ikke menyen endret så mye, men den skal bli bedre med tanke på kvaliteten.

- Vi hever standarden på menyen inne på Elgstua. Vi vil fortsatt ha hjemmelagde kjøttkaker, men de skal bli bedre og kvaliteten skal være god, sier Olsbø.

Tatt godt i mot

Mandag denna uka ble det innført ny meny på Jaktlaget hos Scandic Elgstua. Den ble tatt i mot med åpne armer av gjestene ved hotellet. Olsbø gikk sjøl rundt og snakket med gjestene som prøvde den nye À La Carte-menyen, og tilbakemeldingene var udelt positive.

- Menyen ble tatt godt i mot. Jeg var sammen med de andre kokkene med på å lage rettene, og gikk så rundt til hver gjest og fikk bare gode tilbakemeldinger på maten. Flere av de som var innom sa de skulle legge turen innom Scandic Elgstua på reisen hjem også, bare fordi de syntes maten var så god, ler Ronny Olsbø.

Anbefaler sjømat

Som Sunnmøring kan han ikke noe annet enn å anbefale sjømat. Nå håper den nye kjøkkensjefen å se flere elverumsinger i Jaktlaget.

- Jeg anbefaler alle matrettene på vår meny, men kveite og sjøkreps er nok mine sterkeste anbefalinger. Jeg håper nå at flere vil ta veien «over brua» og spise hos oss. For jeg synes kanskje det er litt få lokale gjester her. Det er jo mulig å spise middag her, uten at du behøver å være overnattingsgjest på hotellet, sier kjøkkensjefen og legger til:

- Kanskje elverumsingene går ut lite. Jeg ser jo at man må over brua og krysse Glomma. Det er like vel kort vei hit, og jeg skulle ønske at flere kunne se mulighetene vi har her på Scandic Elgstua, avslutter Ronny Olsbø, ny kjøkkensjef ved hotellet.