– Vi hadde et nybegynnerkurs i Cubansk Salsa for ca. én måned siden. Da var vi rundt 40-50 personer, så vi er veldig fornøyde med oppmøtet, sier instruktør Camilla Dybendal. 

Lørdag og søndag er Elverum Salsaklubb igang med enda ett nybegynnerkurs, og de håper på like mange deltakere denne gangen. 

– Vi har rundt 20 påmeldte så langt, så det er plass til flere. Det er ikke nødvendig med erfaring, bare danseglede, forsikrer hun.

Satser på nybegynnerkurs

Elverum Salsaklubb startet opp like før jul, og har som mål å arrangere fire dansehelger i året.

– Vi satser mest på nybegynnerkurs i Cubansk Salsa, men til helgen blir det også kurs i SalsaZumba og Reaggeton, forteller Dybendal.

SalsaZumba er et kurs hvor man lærer Zumba med salsaelementer og kroppsbevegelser, og Reaggeton er hip hop-inspirert dans med sin egen spesielle rytme.

Dybendal håper at klubben skal klare å bygge opp et salsamiljø i Elverum.

– Det er et salsamiljø på Hamar, og ett på Kongsvinger, så hvis man blir bitt av basillen er det også mulighet til å delta på andre kurs der, opplyser hun.  

Passer For alle

Nybegynnerkurset varer i åtte timer, og deltakerne lærer det grunnleggende i løpet av en helg.

– Kurset passer for alle og det er ingen aldersgrense, men vi har hatt veldig mange deltakere i alderen 25 til 35 år, forteller Dybendal.

Likevel oppfordrer hun alle aldersgrupper å være med, og påpeker at det er mange som lærer seg å danse i godt voksen alder.

– Det er til og med mange pensjonister som begynner med salsa, og det er ikke nødvendig å være topptrent eller trene fast på treningssenter for å være med, sier instruktøren.

Målet er å få flere inn i dansen.

Cubanske instruktører

– Selv om vi er ganske nyoppstarta får deltakerne en slags ramme rundt seg, siden vi samarbeider med Hamar og får god hjelp av de. På Hamar er det en ildsjel som heter Hilde Kristine Aam, som også arrangerer turer til Cuba. Så det er muligheter for å bli med dit og danse, sier Dybendal.

Hun håper at de som benytter seg av tilbudet til Elverum Salsaklubb også skal benytte seg av tilbudene i Hamar.   

– Vi prøver å tilrettelegge for et miljø der det er lett å bli kjent med nye folk. Alle blir tatt veldig godt imot, lover instruktøren.

Kurset er også fint for de som ønsker å bli kjent med den cubanske kulturen, da det er cubanske instruktører som underviser.