Etter at parkeringsskive ble innført i sentrum har det vært relativt greit å finne en ledig parkeringsplass, men når Elverumsdagene, Jakt og Fiskedagene og Festspillene i Elverum arrangeres samtidig i helga byr det på utfordringer. Derfor er Tore Hagen i THEvent glad for at det blir gode kollektivmuligheter.

- Det blir satt opp skyttelbusser for å frakte folk fra parkeringsplassene utenfor sentrum og inn. Det er ikke veldig mange byparkeringsplasser i Elverum, og det byr selvsagt på litt utfordringer denne helga, sier Hagen.

I tillegg til gratis skyttelbuss fra parkeringsplassene og inn blir det gratis bybusser denne helga. Det er mulig å få til gjennom et bra samarbeid mellom flere aktører.

- Et godt samarbeid med Hedmark Trafikk og Trønderbilene gjør at vi får til gratis bybuss denne helga. Det går busser hver halvtime rundt omkring i de fleste sentrumsnære områder, og jeg oppfordrer de som bor i Elverum til å bruke bybussen, sier Hagen.

Det blir nattbuss

Ettersom oppmøtet var heller labert på nattbussene under Elverumsdagene i fjor, var det egentlig ikke planlagt noen nattbuss i år. Dette har endret seg bare noen dager før.

- Responsen i fjor var dårlig, og det koster masse penger å sette opp buss. Vi har lagt ut noen følere på Facebook, og det er flere som vil ha buss. Derfor setter vi opp busser også i år, sier Hagen.

Bussene går til Hamar, Flisa, Rena og Hernes/Sørskogbygda. De som ønsker å sikre seg plass på bussen må gi et innspill om at de vil ha plass på Facebook-sidene til Elverumsdagene. Det er mulig å betale bussen både med kort og kontakt ved påstigning.