– Vi regner med at det blir litt over 100 frivillige til sammen, men det kommer an på hvor mange som skal ha doble vakter og hvor mange som skal ha enkle vakter, forteller frivilligsjef Anna Thompson. 

Volumfestivalen, som drives utelukkende av frivillighet, arrangeres i år fra 16. til 19. juni.

Noe for alle

– Det er ikke altfor mange som har meldt seg som frivillige ennå, så det er lite stykke igjen til mål ja, sier Thompson, som er med i Volumstyret for første gang.

Hun har flere år som frivillig bak seg, og ble dratt inn i arrangørgruppa etterhvert. 

– Når du jobber for Volumfestivalen er det veldig mye forskjellig du har mulighet til. Du kan søke om å få være ryddehjelp, jobbe i bar, med salg på festivalkontoret, være sjåfør, jobbe med teknikken på scena, vakthold og sikkerhet, gallerivakter. Og så har vi noen fotografer og folk som filmer, opplyser hun.

Det eneste kravet kulturfestivalen har er at det er 18-årsgrense for å være vakt, bandkontakt, sjåfør og for å jobbe i baren.

– I tillegg lønner det seg med erfaring for å jobbe med film, foto og det tekniske. Ellers er det bare for alle å søke. Det finnes oppgaver som passer for alle, smiler Thompson.

Lærerik opplevelse

Selv om jobben ikke er betalt, så lover frivilligsjefen at det er mange privilegier ved å jobbe som frivillig.

– For det første får du gratis festivalpass, høre masse masse bra musikk, se kunst og slik. Det er en veldig bra gjeng som er med på å lage festivalen i år, så det er en veldig gøy og lærerik opplevelse, sier hun.

Vaktene blir delt ut rundt to-tre uker før festivalen starter, så arrangørene synes det er fint hvis folk søker innen den tid.          

Søknadsskjema finnes på hjemmesidene til Volumfestivalen.