• Det er harde tak i Femundløpet som starter i morgen.
    FOTO: Femundløpet

Engerdal: – Vi har fått tilstrekkelig med snø, og vi kan nå konkludere med at vi kan gjennomføre Femundløpet med start fredag 5. februar, uttaler løype- og beredskapsansvarlig, Jon Anders Kokkvoll.

Utvider med ny klasse

– Enkelte steder er det fortsatt tynt med snø, og vi må i disse områdene vurdere alternative ruter fortløpende. Etter meldinger fra løypemannskapet har vi i samråd med sportslig utvalg bestemt at vi mener at det er forsvarlig å avvikle løpet, sier Kokkvold.

Femundløpet utvider i år med en ny klasse for å møte tilveksten av hundekjørere som ønsker å kjøre langdistanse. Femund DUO blir en turklasse, uten rangering, med to deltakere per spann.

Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Løpet starter i den historiske bergstaden Røros, som er på UNESCOs verdensarvliste. Hundespannene kjører gjennom åtte kommuner og det spektakulære landskapet i Sør-Trøndelag og Hedmark, før de returnerer til
målgang i Røros.

700 frivillige

Femundløpet har eksistert i over 25 år. I november 2010 ble Femundløpet gjort om til et AS for å møte nye utfordringer, og for å bygge videre på det som den frivillige organisasjon har bygget gjennom en årrekke. Løpet har to fast ansatte gjennom hele året for å sikre kontinuitet og
forutsigbar organisering av løpet, heter det på deres hjemmeside.

I tillegg er løpet avhengig av 700 frivillige som jobber døgnet rundt både før og under løpet. Jobber som kreves er: Organisering av sjekkpunkter, hjelp til kjører og hunder fram til startstreken, sikre trygge veioverganger, matlaging for sultne kjørere, handlere og frivillige, samt programmering, tidtaking, medieteam.